Založ si blog

Za župana BSK kandiduje človek s preukázateľnými väzbami na komunistickú stranu a ŠtB

Táto otázka by mala byť adresovaná jednému z kandidátov na župana BSK Milanovi Ftáčnikovi. Ale pochybujem, že by odpovedal. Preto som túto otázku dal do nadpisu, považujte ju prosím za „rečnícku“.

Mal / má Milan Ftáčnik preukázateľnú väzbu na komunistickú stranu? Má jeho blízke okolie preukázateľné väzby na bývalú štátnu bezpečnosť (ŠtB)? Myslím, že určite má. Podľa tvrdení uvedených na portáli www.ftacnik.info, urobil Milan Ftáčnik od roku 1980 do roku 1989 úspešnú kariéru v komunistickej strane. Dôvodom, podľa vyššie uvedeného portálu, mohli byť aj väzby jeho blízkych ľudí na komunistickú tajnú službu.

Nejdem rozpitvávať každý detail, kto chce, prečíta si. V každom prípade považujem uvedené informácie za relevantné a hodnoverné.

Komunistická strana tu od roku 1948 vybudovala totalitný štát. Toto obdobie totality bolo charakteristické porušovaním ľudských práv ako aj hospodárskym zaostávaním voči kapitalistickým štátom. Podľa Zákona Národnej rady Slovenskej republiky z 27.marca 1996 o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického systému:

  1. Režim založený na komunistickej ideológii, ktorý rozhodoval o riadení štátu a osudoch občanov v bývalom Československu v období 1948 – 1989, bol odsúdeniahodný.

2. Komunistická strana Československa, ako aj Komunistická strana Slovenska bola organizáciou, ktorá nezabránila svojim členom a ich

pomáhačom páchať zločiny, a to aj na ľudských právach a slobodách.

A my tu máme kandidáta na župana, ktorý bol súčasťou tohto systému. Dokonca podľa viacerých agentúr vedie v predvolebných prieskumoch. Hanba…

Dotujú Ftáčnika ľudia z firmy známej svojimi biznismi so štátom?

31.10.2017

Dňa 27.07.2017 dostal Milan Ftáčnik na svoj transparentný účet tri platby od osôb Pavol Váňa, Jana Váňová a Dagmar Kurillová. Pavol Váňa je členom dozornej rady a výkonným riaditeľom spoločnosti SLOVCLEAN a.s. . Jana Váňová je s ním rodinne prepojená. A Dagmar Kurillová pôsobí na personálnom a mzdovom oddelení spoločnosti SLOVCLEAN (IČO: 35 956 526). [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 7972x
Priemerná čítanosť článkov: 3986x

Autor blogu

Kategórie

Archív