Založ si blog

Za župana BSK kandiduje človek s preukázateľnými väzbami na komunistickú stranu a ŠtB

Táto otázka by mala byť adresovaná jednému z kandidátov na župana BSK Milanovi Ftáčnikovi. Ale pochybujem, že by odpovedal. Preto som túto otázku dal do nadpisu, považujte ju prosím za „rečnícku“.

Mal / má Milan Ftáčnik preukázateľnú väzbu na komunistickú stranu? Má jeho blízke okolie preukázateľné väzby na bývalú štátnu bezpečnosť (ŠtB)? Myslím, že určite má. Podľa tvrdení uvedených na portáli www.ftacnik.info, urobil Milan Ftáčnik od roku 1980 do roku 1989 úspešnú kariéru v komunistickej strane. Dôvodom, podľa vyššie uvedeného portálu, mohli byť aj väzby jeho blízkych ľudí na komunistickú tajnú službu.

Nejdem rozpitvávať každý detail, kto chce, prečíta si. V každom prípade považujem uvedené informácie za relevantné a hodnoverné.

Komunistická strana tu od roku 1948 vybudovala totalitný štát. Toto obdobie totality bolo charakteristické porušovaním ľudských práv ako aj hospodárskym zaostávaním voči kapitalistickým štátom. Podľa Zákona Národnej rady Slovenskej republiky z 27.marca 1996 o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického systému:

  1. Režim založený na komunistickej ideológii, ktorý rozhodoval o riadení štátu a osudoch občanov v bývalom Československu v období 1948 – 1989, bol odsúdeniahodný.

2. Komunistická strana Československa, ako aj Komunistická strana Slovenska bola organizáciou, ktorá nezabránila svojim členom a ich

pomáhačom páchať zločiny, a to aj na ľudských právach a slobodách.

A my tu máme kandidáta na župana, ktorý bol súčasťou tohto systému. Dokonca podľa viacerých agentúr vedie v predvolebných prieskumoch. Hanba…

Dotujú Ftáčnika ľudia z firmy známej svojimi biznismi so štátom?

31.10.2017

Dňa 27.07.2017 dostal Milan Ftáčnik na svoj transparentný účet tri platby od osôb Pavol Váňa, Jana Váňová a Dagmar Kurillová. Pavol Váňa je členom dozornej rady a výkonným riaditeľom spoločnosti SLOVCLEAN a.s. . Jana Váňová je s ním rodinne prepojená. A Dagmar Kurillová pôsobí na personálnom a mzdovom oddelení spoločnosti SLOVCLEAN (IČO: 35 956 526). [...]

Partizánske / Prietrž mračien / Potopa / Pes /

Stačilo 15 minút. Po prietrži mračien vytopilo časť Partizánskeho, vyhlásili mimoriadnu situáciu

05.05.2024 10:42

Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 7987x
Priemerná čítanosť článkov: 3994x

Autor blogu

Kategórie

Archív